Airbnb besplatno šalje na drugi kraj svijeta: Traže se avanturisti za odmor na Antarktici

Airbnb besplatno šalje na drugi kraj svijeta: Traže se avanturisti za odmor na Antarktici

Misija nazvana Antarctic Sabbatical jedinstvena je prilika za put na kraj svijeta, a jedan od njenih ciljeva je još bolje upoznati djelovanje čovjeka na okoliš...

Dobar dio među vama, jer čitatelji našeg portala su i putnici – sigurno je posjetio druge kontinente osim našeg. Ima možda i onih koji su vidjeli njih šest, ali nismo sigurni ima li netko tko se može pohvaliti kako je posjetio svih sedam. I dok u Europi vjerojatno živite, a Afriku, Amerike, Aziju i Australiju ste mogli obići, rijetki se mogu pohvaliti kako su vidjeli – Antarktiku. E pa, možda je sad konačno stigla i ta prilika...

Iako zvuči pomalo neobično, sad Airbnb traži vas, pa ćete zahvaljujući njemu, uspjeti vidjeti Antarktiku. Naime, ovaj tjedan su objavili kako u suradnji s neprofitnom organizacijom Ocean Conservancy prihvaćaju prijave kojima će pet najsretnijih volontera poslati besplatno u bespuća Antarktike, gdje će se priključiti znanstvenici Kirstie Jones – Williams u istraživanju predviđenom za prosinac.

Kako je opisano na stranici, „misija“ nazvana Antarctic Sabbatical jedinstvena je prilika za put „na kraj svijeta“, a jedan od njenih ciljeva je još bolje upoznati djelovanje čovjeka na okoliš. Putovanje započinje 18. studenog, a završava 16. prosinca, što znači kako biste za Božić bili – doma.

Proces prijave je vrlo jednostavan, te uz važeću putovnicu, jedino morate odgovoriti na sljedeće pitanje: Zašto želite otputovati na Antarktiku i i što vas privlači kod ovog putovanja? Svi zainteresirani odgovore mogu poslati na ovoj stranici do 8. listopada. Nažalost, građani RH ne mogu se prijaviti, no ako živite u nekoj od zemalja s popisa, s obzirom da su na njemu Njemačka, Irska i ostale Hrvatima drage zemlje – možda je vrijeme za avanturu života!

Izvor: Punkufer.hr